Anledningen Statsministeromröstningen sköts upp

Det har varit mycket tvivel nyligen om de politiska valen i Sverige, påg rund av den politiska tvisten under de senaste månaderna som hade börjat före valet i september förra året.  Medan det har varit mycket kontroverser om resultatet av omröstningarna, liksom förutsättningarna för den nya regeringen har det inte förekommit något uttalande angående någon förändring.

Hela världen är orolig

EnPartistaten PeopleStreetsBuilding 300x150 - Anledningen Statsministeromröstningen sköts upp

Men det här är inte den enda frågan att oroa sig över i Sverige sedan vi nu har nyheter om att Statsministern har skjutit upp sin omröstning i riksdagen, det här är inte bara ett plötsligt drag, utan också oväntat. Men lyckligtvis har vi en förklaring av att Norlén vill rensa ytterligare tvivel.

Han uppgav att, med de nya händelser och nyheter som kommit fram i ljuset, liksom den nya politiska utvecklingen, hade han efter många tankar fattat beslutet att skjuta upp datumet för voteringen, som skulle hända idag.

Riksdagen kommer att rösta på fredag

EnPartistaten PeopleApprovedSign 300x150 - Anledningen Statsministeromröstningen sköts upp

Inte bara det, men det nya datumet för omröstningen är på fredag, det innebär att de skjuter upp schemat och organiserar ett annat möte. När det nu gäller att analysera det plötsliga beslutet från Norlén, finns det flera ledtrådar om varför han fattade beslutet i första hand.

Vi måste komma ihåg den svåra situationen som Vänsterpartiet är i just nu och med de nya politiska förändringarna har de diskuterat en ny regering och att lösa skillnaderna med de andra partierna för att nå fram till en överenskommelse.

Tyvärr har Centerpartiet gjort hela överenskommelsen något komplicerat, och skapat en debatt om omröstningarnas centrum och riksdagens beslut.

Norlén är orolig

EnPartistaten EmptyRoomGlassWindows 300x150 - Anledningen Statsministeromröstningen sköts upp

Med detta som en problematisk fråga för Norlén har ett av de mest diskuterade argumenten för hans röst varit skillnaden mellan dessa två partier, liksom avtalet mellan Stefan Löfvén och Centerpartiet.

Men nu i kontrast till den plötsliga förändringen av det ursprungliga datumet för omröstningen innebär det inte bara att omröstningen kommer att hållas inom ytterligare 48 timmar. Det betyder också att Stefan Löfvén har en chans och tiden att organisera ett möte och diskutera en annan anpassning av hans ursprungliga överenskommelse med partierna.

Stefan Löfvén har något att säga i frågan

EnPartistaten AnalogClock 300x150 - Anledningen Statsministeromröstningen sköts upp

Eftersom Stefan Löfvén befinner sig i ett ganska tight läge just nu måste han få Vänsterpartiets stöd och göra en anpassning av sin första överenskommelse, för att garantera samarbete och hjälp från Vänsterpartiet.

Men Stefan beror inte bara på den här överenskommelsen och gränsen på 48 timmar, men han vet också att det här kommer att bli en svår uppgift för honom, eftersom han inte har råd att förlora Centerpartiets stöd, liksom Liberalerna.

Stefan har misslyckats många gånger när det gäller deadline, men nu ser det ut som att vi äntligen har ett svar om den nya överenskommelsen.

Med dessa nyheter i rampljuset är det lätt att se varför statsministern har skjutit upp sin votering och trycker också tidsfristen till ytterligare 48 timmar och det här beslutet kan vara till nytta för hela Sverige eftersom det kan ordna en ny överenskommelse mellan Stefan och Vänsterpartiet.