Sverige har varit i ständig förändring, politiskt sett, och nu mer än någonsin är dessa politiska förändringar i landet ganska obegripliga för många utlänningar, eftersom stora förändringar har skett i det politiska schemat.

Men vi vet alla att Sverige haft ett val, och medan det här låter märkligt för många, ser det ut som att efter nästan fyra månader finns det fortfarande ingen regering och de politiska partierna i Sverige är fortfarande delade.

Så frågan kvarstår vad som kommer att hända i framtiden för Sverige?

Medan framtiden för det stora landet Sveriges ser osäker ut, pågår vissa politiska samtal som tyder på att de kommer att göras ett slutgiltigt beslut om hur nästa regering kommer att se ut.

Väntar på riksdagen

EnPartistaten ParliamentSweden 300x150 - Sverige utan Regering – Vad händer nu?

En av de saker som tyder på detta är att alla Sveriges politiska partier måste samlas flera gånger för att diskutera nästa regering, men i det hela taget finns det fortfarande tvivel om hur den nya regeringen skulle se ut eftersom riksdagen inte har pratat om förutsägelserna av en omröstning.

Men det finns en glimt av hopp för dem som vill ha nyheter om nästa beslut om regering, eftersom Norlén har sagt att den 16 januari är det datum då nästa riksdag slutligen röstar i votering, men tyvärr finns det inga nyheter om vem nästa kandidat kommer att vara.

Det kan misslyckas när som helst

EnPartistaten TimeRunning 300x150 - Sverige utan Regering – Vad händer nu?

Men det största problemet för Sverige är inte det faktum att det inte finns någon ny regering just nu, utan att situationen är så svår, eftersom att om en av de tre voteringarna misslyckas kommer vi att ha ett svårt scenario för Sveriges framtid.

Det här är givetvis på grund av att om det inte finns någon regering under de kommande månaderna, måste nyvalet hållas i slutet av april, för att inte tala om att Sverige har traditionen av att hålla valet på söndagar.

21 april kan vara datumet

EnPartistaten BallotBoxVote 300x150 - Sverige utan Regering – Vad händer nu?

Med detta scenario i åtanke är det mer sannolikt att Sverige får nyval den 21 april om vi tar hänsyn till tidigare fakta om valdagen i Sverige.

Men vi måste komma ihåg att det här bara är en hypotes, eftersom det också finns en chans att riksdagen väljer en kandidat som vinnare och därmed kan de ha en ny regering på plats i år och göra Sveriges framtid mer stabil under de kommande åren.

Extremhögern besvärar alla

EnPartistaten CrisisGraffiti 300x150 - Sverige utan Regering – Vad händer nu?

Men det finns en annan fråga om årets val. September var månaden för det föregående valet och en av de viktigaste frågorna om att bilda en regering var problemet med att hantera de högerextrema Sverigedemokraterna.

Sveriges högerextremister är kända som en av Sveriges största politiska grupper, den tredje största, och de har valt att följa Sverigedemokraternas beslut och följa deras väg.

Sverige går definitivt igenom en hård terräng med de senaste politiska valen och frågor om valet och skapandet av en ny regering, och när detta scenario kan vara över under nästa månad finns det några signaler som indikerar att ett nyval kan vara det bästa beslutet i år.